Son yıllarda ülkemizde bol sütlü Saanen keçilerinin artması keçi sütünün yeterince bulunması sonucunu doğurmuş, süt miktarı yeterli olunca gerekli hammaddeyi sağlayan işletmeler keçi sütünü ve keçi sütünden yapılmış ürünleri pazara sunmaya başlamışlardır.  Bilindiği gibi artık market raflarında keçi sütü ve keçi sütünden yapılmış olan peynir, kefir gibi mamülleri daha çok görüyoruz

Keçi sütü sindirim kolaylığı ve zengin içeriğiyle eşsiz bir üründür.  İnek sütünden daha az laktoz içerdiği için laktoza karşı duyarlılığı olan bünyeler tarafından rahatlıkla tüketilebilecek bir süttür.  B1 vitamini ( Tiamin),  B2 vitamini  (Riboflavin ) ve niacin içeriği açısından inek sütüne göre belirgin biçimde zengindir.  Potasyum, selenyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir yönünden zengin bir gıdadır.  Vücuda dışarıdan alınması gereken yağ asitleri olan linoleic, linolenic, gamma linolenic ve arachidonic asitleri ihtiva eder.

Keçi sütü doğal homojendir.  Agglutinin içermediği için kaynatılınca yağı üzerinde birikmez.  Ayrıca inek sütünde bulunan betalaktoglobulin isimli sindirim zorlaştırıcı protein ihtiva etmediği gibi, Alpha S1 Kazein proteini bulundurduğundan sindirimi kolaydır.  Yağ zerreciklerinin inek sütüne göre beşte bir oranında küçük olması da sindirim kolaylığı sağlar.

İspanya’da Granada Üniversitesinin yaptığı çalışmalarla safra salgısını arttıran, kolesterol ve trigliserid oranını düşüren bir etkiye sahip olduğu bildirilen keçi sütünün aynı zamanda tampone edici özelliğiyle ülser hastalarının beslenmesinde kullanılabileceği belirtilmektedir.  Antioksidan etkili Xanthine oksidase enzimi ve eksojen aminoasitleri içermesi sayesinde kalp damar sağlığı başta olmak üzere, sağlık yönünden çok yararlı bir süttür.  Hatta, keçi  sütünden yapılmış doğal sabunların özel müşterileri vardır.

Keçi sütü ticari olarak artık pazara sunulmuştur.  Herkes için olduğu gibi, özellikle çocuklar, yaşlılar, hastalar için alternatif bir gıda şeklinde kullanılabilir.  Keçi peyniri ise kolaylıkla alıcı bulmaktadır.  Keçiler modern işletmelerde süt sağım makineleriyle, el değmeden sağılıyorlar.  Bu sebeple eskiden beğenilmeyen ağır keçi kokusu söz konusu değil.  Çocuklar bu kokuyu beğenmezler ve keçi sütü içmezlerdi.  Hâlbuki çocukların büyüme çağlarında en yararlı besinlerden biri olan keçi sütünü tüketmeleri gerekir.  Şimdi ise sağım esnasında süte koku verecek vücut döküntüleri, kıllar vs. süte karışmıyor.  Eskiden bunlar süzülüyor, fakat kokusu süte geçiyordu.  El değmeden, makinalı sağımda süte dışarıdan bir şey bulaşması ve koku sinmesi söz konusu değil. Tat ve koku sorunu da asgariye indiğine göre, keçi sütünün sağlıklı yapısından yararlanmak daha kolay bir hale gelmiştir.