VEAL bilindiği gibi buzağıların özel buzağı maması ile beslenmesi suretiyle elde edilen “beyaz et”e verilen isimdir. Veal üretimi için kullanılan buzağı maması Demir’den (Fe) yoksun olduğu için et gayet açık renkte oluyor. Yumuşak, kolesterolü düşük, özel lezzetli et elde ediliyor. Fransa’da kişi başına yılda 5 kg VEAL eti tüketiliyor. Biraz daha pahalı olduğu için “lüks et” sınıfından olan VEAL eti tüketimi hemen hemen sabit. Yıllar içerisinde önemli bir artış göstermiyor.

Fransa’da VEAL üretimini yapan en önemli kuruluş buzağı maması üreticisi SOFİVO firmasının kurduğu ” Sofivo Production” şirketi. Sofivo özellikle peynir çeşitleri ve tereyağı gibi ürünleri üreten bir holdinge bağlı kuruluş. Özellikle yayıkaltı suyu ve peyniraltı suyu buzağı maması üretiminde kullanılıyor. Sofivo’nun buzağı mamalarını denediği bir çiftliği var. Aynı zamanda VEAL üretimi yaptıkları kendi çiftlikleri ile birlikte çok sayıda anlaşmalı çiftlikte de Veal üretimini sürdürüyorlar. Veal üretiminde çeşitli barınak modelleri kullanılıyor. Birarada besleme, ayrı ayrı bölümlerde besleme, ikili, beşli gruplar halinde besleme gibi denemeler yapılıyor. Eskiden tek tek bölümlerde besleme ve sadece buzağı mamasıyla besleme yapılabiliyorken “hayvan refahı” kurallarına göre artık tek tek besleme yapılamıyor. En az iki buzağı yan yana olacak. Ayrıca mutlaka bir miktar katı yem verilmek zorunda. Veal beslemesinde buzağının ırkı çok önemli değil. Ucuz oldukları için holstein buzağılar tercih ediliyor. Ancak; Şarole, Limousin gibi etçi ırkların buzağıları tabii daha çok ağırlık artışı sağlıyorlar. Diğer yandan bol miktarda Normandy ırkı buzağı da veal üretiminde kullanılıyor.

Veal üretimi için genellikle birkaç günlük buzağılar alınıyor. Tartılıp, kulaklarına bilgisayarlı küpe takılıyor (Transponder). Buzağı mamaları, küpenin tanımlandığı şekilde, otomatik makine ile karıştırılıp veriliyor. Besleme ortalama 140 gün sürüyor. Besi sonunda ortalama 130 kg canlı ağırlıktaki buzağılar kesime sevk ediliyor. Randıman ortalama % 59 oluyor. Eğer buzağılar biraz daha uzun beslenirlerse randıman % 60’ı geçiyor. Beslenme sırasında belli aralıklarla hemoglobin ölçümleri yapılarak demirsiz beslemeden dolayı çıkabilecek gelişme aksaklıkları ya da etin rengini koyulaştıracak miktarlar karşısında önlemler alınıyor.