Egevet Çek Cumhuriyetinden 5 adet üstün özelliklere sahip damızlık(Genomics) boğa ithal etti. Simmental Boğalar bayramın birinci günü Egevet Boğa istasyonu ve sperma üretim merkezine ulaştılar.

Geçtiğimiz aylar içerisinde Çekya’da tüm genetik ve sağlık kontrolleri tamamlanan boğalar özel bir tır kamyonuyla konfor içerisinde ülkemize geldiler.

Konu hakkında açıklamada bulunan Egevet genel müdürü Tahir S. Yavuz “Boğalar geldikleri ülkede yapılan tüm tahlillerin ülkemizde de yapılması için karantinaya alındılar. Tüm kontroller tekrar edildikten sonra ülkemizdeki sığır popülasyonuna daha da ileri götürülmesi için çalışacaklar. 1997 yılının Ağustos ayında da böyle bir girişimde bulunarak ABD’den 5 adet damızlık boğayı uçakla yurda getirmiştik. Avrupa ve ABD’den damızlık boğa ithal ederek ve embriyo transferi yaparak sperm üretim istasyonumuzun boğalarını elde etmiştik.

Bu boğalar da Çekya, Avusturya ve Almanya’nın içinde bulunduğu damızlık havuzundan özenle seçildiler. Dilerim uzun yıllar ülkemizdeki hayvan varlığının üzerinde verim arttırıcı özelliklerinden yararlanabiliriz.” dedi.