İri yapısı ve yağlı sütü ile ünlü Anglo-Nubian Keçileri aslen Hindistan kökenli olan Nubian keçileriyle İngiliz keçi ırklarının uzun yıllar melezlenmesi sonucunda elde edilmiştir.

Nubian ırkı ismini Mısır’ın güneyi ile Sudan’ın kuzeyinde, Nil Nehri çevresinde bulunan Nubia bölgesinden almaktadır. 19.yüzyılda İngilizler tarafından elde edilen Anglo-Nubian ırkına kısaca Nubian ırkı da denilmektedir. İngiltere’nin etkisiyle önce Kanada ve Avusturalya’ya yayılan ırk daha sonra ABD’ye ve Güney Afrika ülkelerine götürülmüş, zaman içerisinde dünya çapında kullanılmaya başlanmıştır.

Anglo-Nubian keçiler uzun bacaklı, sağlam yapılı ve yüksek olurlar. Vücutları uzundur. Erkekleri ortalama 79 kg, dişileri ortalama olarak 61 kg’dırlar. Erkekler 90 cm, dişiler 80 cm yükseklikte olurlar.

Anglo-Nubian ırkı keçilerin en belirgin özellikleri uzun, sarkık kulaklı olmalarıdır. Kulakları çenenin altına doğru sarkar.

Diğer bir belirgin özellik burun yapılarının tümsekli (dışbükey, konveks) olmasıdır.

Kırmızı, açık kahverengi renkler çoğunlukta olmakla birlikte, renkleri çok değişkendir. Siyah, benekli, karışık renkli olanları da mevcuttur.

Anglo-Nubian ırkı çok amaçlı olarak kullanılabilen bir ırktır. Süt ve et ırkı olup, derisinden de faydalanılır.

Erkek oğlaklar hızlı gelişirler, et verimi için burulmuş (kastre edilmiş) olarak beslenirler.

Anglo-Nubian ırkı keçilerin annelik özellikleri mükemmeldir. İnsanlara yakın, kolay yönetilebilen bir ırktır.

Sütte yağ oranı %4-5 olup, birçok keçi ırkına göre, yüksek yağ oranıyla öne çıkmaktadır. Süt proteini de yüksek olup, sütteki alpha S1-kazein fraksiyonuyla peynir yapımına çok uygundur.

Irkın en önemli özelliklerinin biri de ısı stresine gayet dayanıklı olmasıdır. Aynı zamanda her iklime kolayca adapte olan bir ırktır.

Anglo-Nubian ırkı keçilerin tüyleri kısa ve kadife gibidir. Dişiler 8 aylıkken veya 36 kg civarına geldiklerinde damızlıkta kullanılabilirler.

Anglo-Nubian keçilerin laktasyon dönemleri uzundur. 280 gün süt verirler. Sütleri tatlı bir lezzettedir. Dondurmaları özellikle sevilir. Yıllık süt verimleri 880 kg olup, ortalama günlük süt verimleri 3,2 kg’dir. 2 yılda 3 doğum yapabilirler.

Meradan beslenmeye uygun, meradan gayet iyi yararlanan bir ırk olmakla birlikte, iri yapıları dolayısıyla bir miktar taneli yem ile desteklenmeleri gerekir. Böylece daha verimli ve sağlıklı olurlar.

Dünya’nın sıcak ve tropikal bölgelerinde yerli ırkların melezlenmesinde çokça kullanılan bir ırktır.